Gå til hovedinnhold

Landsdelsmusikerne i Nord-Norge

I Nord-Norge har vi profesjonelle musikere som reiser rundt og formidler musikk som landsdelsmusikere og mange av dem er ansatt i Scene Nord. De representerer stor musikalsk spredning, alt fra klassisk og folkemusikk til jazz og cross-over, og noen er en del av faste ensembler, mens andre er ikke det.

Våre musikere er basert i Alta, Hammerfest, Harstad, Målselv og Vadsø.

Landsdelsmusikerordningen i Nord-Norge er et musikksamarbeid som omfatter de fylkeskommunale enhetene Musikk i Nordland og Scene Nord, i tillegg til Nordnorsk Jazzsenter.

Våre ensembler

Arctimus Trio – klassisk kammermusikkgruppe med base i Harstad. Pianotrio (fiolin, cello og piano) er kjernen i ensemblet, som utvides til kvartett eller sekstett med eller uten sangere etter behov.

Ensemble Noor – klassisk kammermusikkgruppe med base i Alta. Ensemblet er svært aktive i hele Nordkalotten.

Fotefar – folkemusikktrio med base i Målselv. Musikken komponerer og arrangerer de ofte selv, men tar også i bruk tradisjonsmusikk fra Nord-Norge. fotefarmusikk.no

LINK – rytmisk ensemble lokalisert i Hammerfest. I tillegg til et utstrakt samarbeid med andre utøvere fokuserer LINK på utvikling av sitt eget kunstneriske uttrykk.

Varangermusikerne – to av våre musikere er lokaliserte i Vadsø, og har solid utdannelse og erfaring innen klassisk og rytmisk musikk.

 

 

Aktuelt

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.