Gå til hovedinnhold

Den kulturelle skolesekken i Troms og Finnmark

Gå til nettside

Den kulturelle skolesekken (DKS) er en nasjonal ordning som sørger for at alle skoleelever i Norge får oppleve profesjonell kunst og kultur i skolen. Gjennom ordningen får elevene mulighet til å oppleve, gjøre seg kjent med og utvikle forståelse for alle kunst- og kulturuttrykk. Kulturtilbudet skal være av høy kvalitet og vise bredden av de seks kulturuttrykkene film, kulturarv, litteratur, musikk, scenekunst og visuell kunst.

I løpet av et skoleår sender vi 200-300 profesjonelle kunstnere på veien i Troms og Finnmark med til sammen mer enn 100 ulike produksjoner – noe som utgjør nesten 2000 enkelthendelser!

Alle skoler i Troms og Finnmark, små og store, får kunstnermøter på sin skole. Ca. 16 000 elever i grunnskolen og 9000 elever i videregående skole mottar tilbud fra Den kulturelle skolesekken i Troms og Finnmark hvert eneste skoleår*, og i gjennomsnitt får hver elev tre-fire DKS-besøk hvert år. Kommuner, skoler og elever deltar også i programutvelgelsen.

*Tromsø er direktekommune og drifter skolesekken sin selv.

Aktuelt

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.