Gå til hovedinnhold

Bok- og kulturbussen

Gå til nettside

Bok- og kulturbussen formidler norsk og samisk litteratur, musikk, visuell kunst og kulturarv. På bibliotekbussen får du tilgang til ulike medier, samt tips og veiledning om litteratur. Det største utvalget er norskspråklig, men du finner også litteratur på andre språk. Vi har et nært samarbeid med Várdobáiki samisk senter om formidling av samisk språk og kultur.

Målgruppen er primært barn og unge, men tilbudet er åpent for alle!

Vår målsetting er å være et godt supplement til skolebibliotekene og det totale bibliotektilbudet i distriktene. Rutekjøringen er tilpasset skoleruta, dvs. stengt ved høytider.

Det gis et fast tilbud til kommunene Gratangen, Harstad, Ibestad, Kvæfjord og Tjeldsund i samarbeid med det lokale folkebiblioteket. Det samarbeides også med andre lokale og regionale organisasjoner, institusjoner, festivaler og aktuelle arrangement. Andre kommuner vurderes etter oppdrag.

Bok- og kulturbussen ble startet i 2002 og eies og driftes av Troms og Finnmark fylkeskommune. Organisatorisk er vi tilsluttet Scene Nord, mens faglig er vi tilsluttet Troms og Finnmark fylkesbibliotek.

Kontakt

Anne Gerd Lehn
Leder Bok-og kulturbussen
annegerd@scenenord.no
Tlf.: 77 78 86 62

Aktuelt

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.