Gå til hovedinnhold

Ny pianist i Scene Nord

Kristian Ofstad Lindberg er ansatt som landsdelsmusiker!

Foto: Sara Heikkilä

Kristian Ofstad Lindberg er ansatt som landsdelsmusiker i Scene Nord ved Troms og Finnmark fylkeskommune og tiltrer stillingen 1. august 2023.

“Vi ser virkelig frem til å få Kristian på plass her hos oss og til å presentere ham for vårt publikum”, sier daglig leder i Scene Nord, Kjell Arthur Helmersen.

42-årige Ofstad Lindberg, som for tiden er bosatt i Son i Viken fylke, blir altså ny pianist i Scene Nord og flytter nordover for å ha sitt daglige virke i harstadbaserte Arctimus trio. Kristian har hatt en variert karriere siden han som 17-åring debuterte som solist med Bergen Filharmoniske Orkester. Han har gitt ut album og har spilt og turnert med orkestre over hele verden. Kammermusikk har vært en sentral del av hans karriere og han har medvirket ved de fleste store norske kammermusikkfestivalene, blant andre Oslo Kammermusikkfestival, Festspillene i Bergen, Festspillene i Nord-Norge og Nordlysfestivalen.

“Jeg går inn i jobben med store mengder inspirasjon og med en ambisjon om å delta i det rike kulturlivet jeg kjenner fra regionen, samt å kunne tilføre noe av mitt eget særpreg og uttrykk”, sier Kristian. “Fra å være en sjenert 20-åring med frykt for å snakke i forsamlinger har jeg gradvis opp gjennom årene fått en stor forkjærlighet for å snakke om klassisk musikk. Jeg mener selv at jeg har utviklet en evne til å inspirere lytteren til å høre klassisk musikk på nye og interessante måter, og dette håper jeg at publikummet i Troms og Finnmark vil nyte godt av i tiden som kommer. Jeg gleder meg stort til å komme i gang!”.

Guovdil

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.