Gå til hovedinnhold

Runa Bergsmo ble tildelt Teskjekjerringprisen

Den høythengende prisen som er en del av Alf Prøysens hederspriser gikk i 2021 til vår Scene Nord-kollega!

Foto (fra nopa.no): Bare Egil / Elisabeth Jakobsen – Runa Bergsmo / Trym Ivar Bergsmo – Finn Kalvik / Pressefoto Nama

Bergsmo mottok prisen, som består av en statuett med en medalje i sølv og kr 25.000, tirsdag 23. november 2021 i Kulturkirken Jakob i Oslo. Teskjekjerringprisen gis for fremragende innsats innen musikk, visekunst eller diktning innenfor de genrene som forbindes med Alf Prøysen, men med spesiell vektlegging på virksomhet rettet mot barn.

«Årets vinner av Teskjekjerringprisen hylles i dag for sitt kunstneriske arbeid for barn i alle aldere. Som musiker, komponist og tekstforfatter har hun siden 2001 gledet utallige barn med nære, varme, morsomme og spennende konserter og forestillinger. Prøysen er ikke redd for de store følelsene. Det er ikke årets prisvinner heller.», heter det i juryens begrunnelse.

Prisen deles ut av NOPA, Norsk Viseforum, Norske barne- og ungdomsbokforfattere (NBU) og Prøysenhuset. Blant tidligere vinnere finner vi blant andre Lillebjørn Nilsen, Ove Røsbak, Kari Bremnes, Lars Lillo Stenberg, Siri Nilsen og Frida Ånnevik. Årets jury bestod av Morten Abel (NOPA), Liv Tora Gulbrandsen (NBU), Kari Bremnes (Norsk viseforum).

«Det var veldig overraskende at jeg skulle få denne prisen, med tanke på at det er så mange dyktige artister der ute som komponerer og lager musikk for barn. Jeg er ekstremt glad og beæret», sier Runa.

Vi er veldig stolte over vår dyktige kollega og gratulerer så mye!

Aktuelt

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.